Sunday, September 22, 2013

Exposed!

After a beautiful and fun wedding of Olivia Rouge to her Pauli yesterday, it´s time for a movie night! At 9pm tonight Exposed will premiere in Andorra, Hellsinki so you really ought to come, Sunday or not. You only live once! Ida Hirvonen and Bettie Blackheart sums up burlesque very well:

EXPOSED ELOKUVASTA / IDA HIRVONEN / HIFF
-Beth B vaikutti 1980-luvun vaihteessa New Yorkin no wave -skenessä ja ohjasi kokeellisia elokuvia. Hänen tuore dokumenttinsa Exposed käsittelee burleskia. Elokuvan tähdet eivät ole mitään 1940-lukua haikailevia pin-up-nostalgikkoja. Pukeutuminen ja laittautuminen eivät tarkoita heille keveää irtiottoa arjesta, vaan burleski merkitsee heille vakavia asioita. Esimerkiksi Mat Fraser ja World Famous *BOB* ovat monella tapaa valtakulttuuriin “sopeutumattomia” ihmisiä, jotka tarvitsevat estradia saadakseen äänensä kuuluviin.

Burleskipiireistä he ovat löytäneet yhteisön, jossa inhimilliset erot eivät enää ole häpeän aiheuttajia. Esityksissä he viihdyttävät ihmisiä ja samalla haastavat käsityksen siitä, mikä on kulttuurissa hyväksyttyä ja normaalia. Kun stripteasessa esittäjä asettuu katsojan arvioitavaksi, burleskissa esiintyjät määrittelevät itse itsensä. Beth B antaa taiteilijoiden kertoa itse oman tarinansa.

Lopputuloksena on hauska ja liikuttava dokumentti, jonka katsomisesta jää yhtä vapautunut olo kuin hyvän punkbiisin kuuntelemisesta.

Iida Sofia Hirvonen-
--------------------------------------

Elokuvasta / Bettie Blackheart:
Ida Hirvonen kiteyttää upeasti tekstissään mikä alunperin oli syy Helsinki Burlesquen alkulaukaukseen ja yhä edelleen se syy miksi tuotamme tapahtumia ja esiinnymme. Uskomme että burleskissa on voimaa ja että sen avulla voi kertoa myös vakavista asioista. Se voi olla huikaisevan kaunista mutta myös groteskia ja rumaakin. Se voi olla hauskaa mutta esitystä katsoessa voi myös liikuttua. Elokuvassa nähdään melko rajujakin esityksiä, myös täyttä alastomuutta mitä ei kuitenkaan nähdä Helsinki Burlesquen tapahtumissa.  
After the movie there is a burlesque show hosted by Welma Jackpot!!! You really don´t want to miss this.

No comments:

Post a Comment