Tuesday, September 4, 2012

So far in September


I found some wine that will make you take your clothes off...

Located some very inspirational cookie jars (*ping* Stella Polaire!)

Got a very retro, gorgeous swimming hat from Tinker Bell that will make the grannies green of envy :)

Started my upcoming Xmas number...

...and almost finished one part of it (and it only took half a beer).

Have a great week ya´ll !!! Ta!

6 comments:

 1. Hei! Minulla olisi yksi kysymys. Eikö tanssi-harrastuksesi häiritse opettajan-ammattiasi millään tavalla? eikö tuommoinen nakuilu ole hieman epäsopivaa..vaikka ymmärrän kyllä täysin että jotkut pitävät sitä taiteena. Kiitos etukäteen ja hyvää syksyä sinulle!

  ReplyDelete
 2. Moi!
  Tähän mennessä en ole kokenut kummankaan häiritsevän kumpaakaan, suuntaan tai toiseen. Joskus törmää siihen että ihmiset ihmettelevät "nakuilua" mutta kysyn sinulta näin: Suomen suvessa on kesäteatteria esitetty iät ja ajat ja yleensä siihen kuuluu joku kohtaus jossa joku juoksee (kokonaan) munasillaan. Saisiko opettaja mielestäsi osallistua kesäteatterin tekemiseen? Kyseleekö kukaan kassatädin, maanviljelijän tai pankinjohtajan "epäsopivista" harrastuksista? Mikä on "epäsopivaa"? Se, että tekee pitsikikkeleitä nypläyskurssilla? Se, että opiskelee seksuaalineuvojaksi? Se, että käy viekoittelevilla vatsatanssikursseilla? Vai se, että opettelee naisena riippuliitoa ja kuumailmapallolla lentämistä? Nämä ovat muuten kaikki ihan oikeita ystävieni harrastusesimerkkejä :)
  Luulen, että tässä on kyseessä se että koska toimin ns. kasvatusammatissa niin se herättää hassuja epäluuloja siitä minkälainen kasvattaja olen? Toisaalta, melkein kuka tahansa voi tehdä lapsia eikä heiltä olla penäämässä kasvatuksellisia vastuita (paitsi jos ryhdyt adoptioprosessiin).
  Olen joskus pohtinut tätä edelleen sitkeässä elävää ajatusmaailmaa siitä, että opettajan "kansankynttilänä" pitäisi jotenkin olla kaiken yläpuolella tai ainakin esimerkillisenä ihmisenä ojentaa toisia miten kenenkin tulisi elää... Koen sen kovin vanhanaikaiseksi ajatukseksi. Saammehan me nykyisin käyttää meikkiä ja käydä kaupungillakin iltaisin.
  En tiedä miten tuttua burleski sinulle on mutta siihen ei välttämättä liity minkäänlaista riisumista. Lisäksi siinä ei koskaan riisuta täysin alasti, alleviivaus nimenomaan on sanalla "tease" enemmän kuin "strip". Neo- (uusi) burleski leikittelee perinteisillä sukupuolirooleilla (niin biologisilla kuin sosiaalisilla) ja kyseenalaistaa nykypäivän rajoittuneita kauneuskäsityksiä. Tämä on myös asia jonka haluan tuoda esiin keskustellessani teinien kanssa: että sinun ei tarvitse olla tietyn kokoinen tai näköinen ollaksesi hyväksytty vaan erilaisuus on rikkautta.
  En kerro oppilailleni harrastuksistani, ei heitä oikeasti kiinnosta. Heidän mielestään olen jo "vanha" ja eihän vanhukset tee mitään kiinnostavaa koska elämä loppuu kaksikymppisenä. Myös se kuuluu opettajan (kuten kaikkiin muihinkin ammatteihin) ammattitaitoon: että erottaa sen, mikä kuuluu työpaikalle ja mikä kuuluu vapaa-ajalle. Mutta on burleskissa nähty muitakin opettajia, sekä yleisössä että lavalla!
  Burleski on aikuisten viihdettä koska useimmat teini-ikäiset ei varmaan ymmärtäisi siitä sen mahdollisesti sisältämiä eri tasoja, ironiaa ja yhteiskuntakriittisyyttä. Ei sitä ymmärrä kaikki aikuisetkaan eikä tarvitsekaan! Burleski voi olla vanhanajan "cheescake"-strippausta josta ei glamouria puutu, yhtä hyvin se voi olla esitys jossa henkilö kertoo ahdistavan kasvutarinan homona erittäin uskonnolissessa perheessä. Se on esitys joka tehdään yleisön viihdyttämiseksi, usein pilkettä silmäkulmassa ja kevyin ottein. Se, minkä kukakin kokee "taiteeksi" on niin yksilöllistä. Taidekokemus on aina subjektiivinen joten siihen en osaa ottaa kantaa. Minulle "taide" herättää ajatuksia ja siitä saa jaksua ja iloakin arkeen, olkoon se Tapani Kokon tekemä veistos kotonani tai Frida Kahlon maalaus museossa.
  Toivon, että tulisit joskus katsomaan esityksiä! Helsingissä järjestetään gaala lokakuussa jossa esiintyy laaja kattaus tosi erilaisia burleskitaiteilijoita. Kiitos kun kommentoit, toivottavasti osasin selventää kantaani jotenkin! Hyvää syksyn jatkoa sinullekin!

  ReplyDelete
 3. Hellouta ihanaiset naiset!

  Nyt täytyy heti kertoa, etten jaksa oikolukea tai edes korjata huomaamiani kirjoitusvirheitä...joten ahdistukaa, heh!
  Mie oon pohtinut joskus (siis usein) samoja ajatuksia, mitä Minna tuossa viestissään Gigiltä kysyy. Näitä juttuja olen siis joutunut funtsimaan ihan jo siitä syystä, että olen nainen, äiti, vaimo, työntekijä, ihminen ja Tanja Kauriinoja. Erityisesti tämä pohdinta on noussut esille, kun tyttäreni on jo teini ja kaikkea ei voi vain "selitellä" ja joudun kantamaan vastuun tekemisistäni myös hänen silmien alla. Toki koen, että jouduin jo lapseni ollessa vauva, karistamaan itsestäni tuon Äitiyden ja naiseuden ihannekuvan pois...muutoin olisin alistunut sekä tuntenut itseni täysin nollaksi. Ihmisenä olen melko eläväinen ja en koe etteikö minulla olisi ihan kohtalainen itsetunto....Tai no joo, jotkut pitävät minua jopa rohkeana, koska uskallan olla se mikä olen. Tiettyjä ihmisiä se saattaa jopa häiritä.
  Mutta asiaan...Olen työskennellyt eduskunnassa, opettajana sekä myös yritysjohtajana ja tästä syystä joutunut pohtimaan mitä kerron henkilökohtaisesta elämästäni tai mitä teen vapaa-ajallani. Tuntuu etten ole ihan täysin vielä vapautunut tuosta ikeestä, vaikka monia asioita toteutan juuri niin kuin haluan. Työssäni olen kyllä joutunut harkitsemaan, miten edustan korrektisti ja diplomaattisesti ja tarkoitukseni ei ole ollut koskaan aiheuttaa kenellekään pahaa mieltä tai eripuraa. Toisaalta olen myös todellinen ihmisoikeuksien puolustaja ja tarvittaessa oikea naarasleijona. En pidä siitä, että toisille sanotaan mitä heidän kuuluu olla tai miten ajatella. Itse vain olen löytänyt tasapainon eri asioiden välillä. Pidän myös Minna siitä, että rohkeasti nostit tuon asian esille ja en usko siihen olevan suoraa vastausta. Tämä on tällaista tasapainottelua työn, henkilökohtaisen elämän, harrastusten, naiseuden, perhe-elämän ja oman minän kanssa. Tiedän, että jopa sinua arvostellaan, koska menit kysymään ja antamaan kritiikkä asian tiimoilta. Go Minna Go!
  Eli jatkuuu....

  ReplyDelete
 4. Viimeisten kolmen kuukauden aikana olen ystäväni kanssa pohtinut juuri näitä asioita ja huomaan, että minulla on vielä paljon kasvettavaa ihmisenä. Olen joutunut heittämään omat ennakkoluulot, haastamaan mielipiteeni ja ihan itseni monien asioiden edessä. Kestämistä on ollut myös siinä, ettei kaikkeen löydy vastausta. Lisäksi on ollut huikeata huomata se, että saa olla erimieltä ja silti minut hyväksytään ihminsenä. Ainoastaan on ärsyttänyt se, että olen itse laukonut mielipiteitä joistain asioista ja ne eivät ole perustuneet yhtään mihinkään (huom. tätä ei saa kertoa kenellekään). :D Lisäksi olen saattanut loukata kommenteillani tai olemattomilla mielipiteilläni. Ehkä minua on ohjannut pelot tai se, etten halua tuntea itseäni tyhmäksi. On helppoa mennä valtavirran mukana ja puolustaa vain ”omaansa”. No, nyt on asiaan tullut muutos omalla kohdallani! Missä on hyväksyntä, ymmärrys, ilo, positiivisuus, rohkeus ja kehitys? Toki rajat, säännöt ja lait on erittäin hyvä juttu...muttei nämä saa jyrätä alleen inhimillisyyttä ja toisten hyväksyntää. Ainakaan minulta se ei ole pois, että Gigi toteuttaa ja ilmaisee itseään esiintymällä hiukan eroottisesti hulluttelemalla. Mikäli minua häiritsisi esim. se, miten hän opettaisi tytärtäni koulussa tai ohjaisi muuten, pyytäisin hänet yhteiseen keskusteluun kanssani. Uskon, että ammattitaitoinen opettaja osaa tehdä työtänsä opetussuunnitelmien mukaisesti ja pitäytyä koulun opetusohjelmassa sekä yleisesti hyväksytyissä teemoissa. Lisäksi uskon myös, että Gigi osaa toimia yhteiskunnassa muutenkin erittäin herkällä mielellä ja laajalla sydämellä!
  Mutta ihanaa, kun aiheesta on herännyt keskustelua!!! Mitä opettaja, nainen, yritysjohtaja, työtön, ihminen...saa oikeasti olla ja miten elämäänsä elää?!? Jokaisen täytyy tätä asiaa varmasti pohtia edes joskus omassa rauhassa. Keskustelua, ajatuksia ja rohkeutta ilmaista omia tuntemuksiaan sekä itseään...hmmmm....sitä haluan ilman selkeitä vastauksia ja ennakkoluuloja!

  Ai niin, saanko mainostaa?!? Minulla on ollut ystäväni kanssa tällainen pieni tempaus, jossa haastimme itsemme toden teolla. Meidän hommelista voi lukea http://www.äireetläx.fi sivuilta tai Facebookista https://www.facebook.com/aireetlax ja toki toivon lisää keskustelua aiheesta täällä Gigin blogissa.

  Ihanaa syksyä ja täytyy sanoa, että oli ihana syttyä jostain aiheesta oikein kunnolla. Minnan mielipide tai siis kysymys oli hyvä ja Gigin vastaus todella ajatuksia herättävä. Toivottavasti 14-vuotias tyttäreni innostuisi myös tähän laittamaan kommenttinsa (täytyypä vinkata hänelle). Haluan tosiaan tietää mitä ihmiset on mieltä asioista. Ole rohkeasti oma itsesi!!!!

  ReplyDelete
 5. Tervehdys Minna,

  Jokainen taplaa tavallaan. Suomessa on oikeus ilmaista itseään puhumalla tai muuten: vaikka kehollaan. Gigi Praline on kaunis. Gigi on nainen ja terve terveen naisen malli. En pitäisi ollenkaan niin viehättävänä jos anoreksisen näköinen bulimikko keikuttelisi... :) Silti en tästäkään pahastuisi. Tällä kommentoinnilla en tavoittele nyt provosointia. Kaikki ovat kauniita, mutta mielestäni Gigi edustaa tervettä naisen kuvaa kehollaan.

  Olen itse 35-vuotias kahden lapsen äiti ja pyysin Pin Up kuvaa juuri syntymäpäivälahjaksi. Voisin itse aivan hyvin kokeilla Burleskia, joka lajina hyväksyy kaikki vartalot: kaikki ovat kauniita. Minusta tässä ei ole mitään tuomittavaa. Eikä kyse ole nakuilusta :D On tervettä hyväksyä oma vartalonsa ja jos siihen liittyy Burleskin tapainen harrastus tai ammatti, niin mitä sitten? Jokaisella on oikeus päättää mitä omalla kehollaan ja elämällään tekee. Aivan kuten jokaisella on oikeus tuoda mielipiteensä esille. Toit omasi Minna hyvin nätisti esille, halusit kysyä asiaa ja kysyit. Et tuomitse ainakaan pahasti? ;)

  Itse olen syttynyt Paintball harrastukseen. Eli käyn Jämsän Paintball kentällä "ampumassa" ihmisiä ja joukkueita värikuulilla. Miltä tämä kuulostaa? Minäkin olen ollut opettaja, onko tämäkin harrastus siis jotenkin "huono"? Opettaja, joka pelaa värikuula"sotaa" ja "ampuu" ihmisiä... Tämä kuulostaa melkein pahemmalta(?). Toisaalta, pitää muistaa sekin, että oli kyse Burleskista tai Paintballista, niin kukaan ei pakota näitä asian ympärillä olevia ihmisiä olemaan mukana. Ja käsittääkseni tämä asia on todellakin Gigin oman yksityiselämän asia sillä meillä jokaisellahan on elämä myös työn ulkopuolella. Eikö olekin?

  Meillä on käynnistynyt täällä Keski-Suomessa projekti, jonka kohteena on syömishäiriöiset ja rahan keruu tälle kohteelle. Tuotamme kalenterin vuodelle 2014 ja kalenteri tulee kantamaan juuri tätä Burleski ja Pin Up kauneutta :) Ja arvatkaa mitä? Tähän kalenteriin on moni äiti innoissaan lähdössä mukaan. Jos kiinnostuit ja haluat nakata ennakkoluulosi narikaan, niin tervetuloa mukaan Minna! Ota yhteyttä: Kati/ 045 800 8021, hakemuksen kuvalla saa laittaa osoitteeseen: kati@suurpeli.fi.

  ReplyDelete
 6. Tässä muuten Minna Paintball kokemuksestani ja Paintballista :) http://jamsanpaintball.blogspot.fi/

  ReplyDelete