Burleskitanssi

Kimmellyskolleegani Tinker Bell & Turrrbocherry Studio Shangri-La:sta sanovat sen parhaiten:

Burleski (ital. burlescoransk. burlesque –  'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodista huumoriviihdettä jota pidetään usein commedia dell'arten suoranaisena jatkajana. Käsitettä burleski käytetään myös kirjallisuustieteessä, ja se tarkoittaa vakavan osoittamista naurettavaksi sen aiheen ja toisaalta tyylin ristiriidan avulla. Esitystaiteena burleski on matkannut 1800-luvun vaudeville-teattereista 1940- ja 50-luvun glamourin ja kulta-ajan kautta neo-burleskiin. Nykypäivän burleskiviihde yhdistelee esimerkiksi dragshowta, tanssia, teatteria, performanssia, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa, satiiria ja friikkishowta.
Burleskitanssi puolestaan on tanssillista liikuntaa, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tunneilla tutustutaan myös esittävän burleskin eri aikakausiin. Tuntiin sisältyy lämmittely, tekniikkaa, koreografiaa, kehonhallintaa ja -huoltoa. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. 
Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille ja epätavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille ikään ja kokoon katsomatta; tunti kehittää kuntoa, tanssitaitoa ja ilmaisukykyä. Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin ja iloa olemukseen! 
Burleskitanssin ovat Suomessa kehittäneet nykymuotoonsa Petra Innanen ja Ruska Schönberg aka Bettie Blackheart ja Tinker Bell. Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease jota ei tunneilla tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja ilmaisua.

Gigi opettaa bureskitanssin alkeita/alkeisjatkoa Lahdessa mutta pitää ensi kauden taukoa. Rock the Polella jatkuu opetus Piia Kallioisen / Peach Ka Boom kanssa! Tunnit on pidetty 5-tunnin kokonaisuuksina, tiistai-iltaisin klo.20-21. Kannattaa seurata Rock The Polen somekanavia sekä Lahti Burlesque´n Instagramia lisätietoa varten.
Työpajoja on myös mahdollista räätälöidä työporukoille, tyhy-päiviin, polttareihin ja ohjelmanumeroksi vaikka illanviettoon! Ota yhteyttä mikäli kiinnostuit!

In English: Burleskitanssi or "burlesque dance" is an excersise class with moves that derive from burlesque (e.g bump´n´grind, shimmies etc.). It´s not the same thing as performing stage burlesque, there´s no striptease and the class is not intended for show but for dance, enjoyment and fun -no matter your fitness level or physical body shape!
Burleskitanssi was invented and is trademarked by the Finnish performers Petra Innanen (Bettie Blackheart) and Ruska Schönberg (Tinker Bell) who both are pioneers in the Finnish burlesque scene. All teachers are part of the Finnish Burlesque Academy (Burleskinstituutti).
The class set up is always the same including a warm up, combos/coreo, muscle toning and stretching but the music and themes may vary depending on the teacher and class level.
Burleskitanssi is taught in Helsinki, Turku, Tampere and Lahti at the moment, please contact me for more info if needed!

Palautetta tunneilta:

""heart emoticon Kiitos! heart emoticon Nuutunut kotiäiti rohkaistui burleskitunnille. Ensimmäisen tunnin jälkeen elin useita päiviä jossain kummallisessa hyvänolon tunteessaa, olin iloinen ja hyvinvoiva. 11.v-poikani totesi "ihanaa äiti kun menit sinne tanssitunnille!" Tanssitunti siis huokui lapsillekin vau! Saati sitten miehelle?!?! Jatketaan! -Elina

No comments:

Post a Comment